Kort om Onninen

Onninen erbjuder grossist-, logistik- och distributionstjänster för professionella kunder. Onninen Sverige riktar sig i första hand mot två kundsegment. VVS-segmentet riktar sig mot installationsföretag som är verksamma inom VVS. Affärssegmentet infrastruktur riktar sig till offentliga organisationer (kommunala och statliga) samt entreprenörer och nätägare inom elnät, belysning och telekom.

Koncernens sammantagna produktsortiment uppgår till ca 200 000 artiklar från marknadens ledande leverantörer.

Onninen AB är ett helägt dotterbolag till Onninen Oy. Företaget grundades 1913 i Finland. Genom åren har Onninen utvecklats till en internationell koncern med totalt 3 200 medarbetare i Finland, Sverige, Norge, Polen, Ryssland och Baltikum.

Sedan 1 juni 2016 är Onninen Oy en del av Kesko-koncernen. Koncernens totala omsättning uppgår till ca 10,7 miljarder euro 2017. I Sverige har Onninen cirka 330 medarbetare runt om i landet och under 2017 var omsättningen drygt 1,8 miljarder kronor.

I Sverige har Onninen sitt distributionscentra i Örebro. Huvudkontoret ligger i Kista och vi har flera filialer runtom i landet.

Givetvis är vi miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001- och 9001-standard.

Onninen bedriver ingen försäljning till privatpersoner.