3 april 2018
 
Endre Espeseth ny chef för K-rauta och Onninen Sverige

Den 3 april tillträder Endre Espeseth som ny landschef för K-rauta och Onninen Sverige. Endre kommer närmast från rollen som landschef för Onninen i Polen och har även varit ansvarig för Onninen i Norge.
 
”Jag är glad över att få utse Endre Espeseth till att ta över och leda den svenska verksamheten in i framtiden. Den svenska bygg och tekniska handeln är en stor marknad och med möjligheter för såväl K-rauta som Onninen. Endre har en bred bakgrund från leverantörer i vår bransch samt att leda lönsamma verksamheter i såväl Norge som Polen.” säger Jorma Rauhala, President, K Group Building and Technical Trade
 
”Jag förstår drivkrafterna för proffskunder inom bygg och teknisk handel samtidigt som jag drivs av att bygga starka bolag och varumärken. K-rauta och Onninen är fantastiska verksamheter som drivs av att hjälpa kunderna att lyckas med sina projekt.” säger Endre Espeseth, Country Manager K Group Sweden
 
”Vi servar idag proffskunder som är hantverkare och installatörer samt entreprenader. Vårt fokus är att erbjuda ett brett sortiment och kringtjänster från K-rauta som Onninen. Vi ska vara en pålitlig leverantör och partner till våra kunder. Våra kunder ska kunna lägga sin tid på att serva sina kunder och leverera på sina projekt.” fortsätter Endre
 
”För konsumenten har vi ett brett sortiment för hemmafixaren i K-rauta varuhusen. Framöver kommer vi att fortsätta att utveckla tjänsten med projektplanerare som hjälper våra kunder att förverkliga sina projektdrömmar genom att stötta med kunskap och kompetens kring planeringen av renoverings- och byggprojekt.” avslutar Endre.
 
Endre efterträder Tommi Kasurinen som varit tf landschef sedan november 2017. Tommi Kasurinen återgår till sin tjänst inom K Group Building and Technical Trade.
 
Fakta om K-rauta och Onninen Sverige
I Sverige finns idag 17 K-rauta varuhus och 12 Onninen Expresser. I juli 2018 öppnas ett nytt konceptvaruhus i Karlstad. Samtliga varuhus är kopplade till online-handel via k-rauta.se och onnshop.se. Proffskunderna får leveranser till vald projektplats och konsumenten kan välja att få hemleverans eller leverans till valt varuhus.
 
K-rauta och Onninen Sverige har ca 1 000 medarbetare. Oavsett om du är proffskund eller konsument ska du vara säker på att vi är en partner som lever efter att förtroende byggs på sikt och vi är där för att du ska lyckas med dina projekt.
 
För mer information kontakta Jessica Diktonius, Vice President, Communications,
K Group's building and technical trade, +358 40 709 9176, jessica.diktonius@kesko.fi
 
K Group bygg- och teknisk handel
Onninen och K-rauta är en del av K Group som är bildat av det finska bolaget Kesko och även inkluderar

K-retailers. K Group är den tredje största detaljhandelskedjan i norra Europa. K Group bygg- och teknisk handel, med cirka 18 000 anställda, har ett omfattande utbud av produkter för såväl proffs som slutkonsument. Försäljningen sker genom ett omfattande butiksnätverk, e-handel och digitala tjänster.