Historikk

I 1913 startet Alfred Onninen et rørleggerselskap i Åbo, Finland. På 20-tallet ble virksomheten utvidet med grossisthandel. I løpet av  40- og 50-tallet vokste selskapet over hele Finland.
 
På slutten av 60-tallet ble ventilasjonsteknikk lagt til virksomheten og noen år senere startet Onninen også å arbeide med el-materiell og industriprodukter.
 
På 80-tallet ble det startet en kraftig satsning på industrisalg og i 1983 ble den første Onninen Express-butikken åpnet i Helsinki.
 
I løpet av 90-tallet startet den internasjonale ekspansjonen og Onninen etablerte salgskontorer i Tallinn, St. Petersburg, Riga, Vilnius og Warszawa.
 
1995 ble Onninen Sverige etablert.
I Norge ble Onninen etablert i 2002, gjennom kjøpet av elgrossisten Eilag Teknikk AS, som i 2003 byttet navn til Onninen AS.
 
I dag har Onninen virksomhet i 8 land: Finland, Sverige, Norge, Polen, Russland, Estland, Latvia og Litauen.
 
Onninen Norge
Elektro installatørenes innkjøpslag (Eilag) ble dannet som et grossistselskap i 1962 og hadde en kraftig organisk vekst med oppkjøpet av Elektronor. Expert Norge overtok ansvaret for Eilag i 1990.
I 1995 etablerte Eilag elektrikerkjeden Elfag som i dag er Norges mest kjente elektrikerkjede. Onninen kjøper Eilag Teknikk i 2002 og blir en av Nordens ledende grossister. I 2012 utvider Onninen Norge med VVS avdeling.

I dag er Onninen en del av K-Group innen divisjon building and technical trade.