Onninen blir del av Kesko-konsernet
 
Kesko, som i Norge eier Byggmakker, har overtatt eierskapet til Onninen. Nå som overtagelsen av Onninen er fullført, vil vi sammen utvikle vårt tilbud til fordel for både våre kunder og partnere.
 
Onninen og Keskos utvalg og ekspertise, sammen med et sterkt leverandørpartnerskap, gir en plattform for å skape den ledende virksomheten for byggevare og teknisk handel i Europa.
 
Kundeservice og kvalitet er utgangspunktet for alt vi gjør. Vi vil i fremtiden tilby våre kunder de beste løsningene og den beste kundeopplevelsen – dette vil vi gjøre i nært samarbeid med kunder og partnere.
 
 
Fullførelsen av overtagelsen innebærer ingen merkbare endringer, Onninen og Byggmakker vil i Norge fortsette som før.
 
I arbeidet med å utvikle virksomheten har vi muligheten til sammen å skape noe nytt på en måte som vil tjene alle parter!
 
 
Endre Espeseth
Administrerende Direktør
Onninen AS
 
Tlf: 909 27 952. E-post: endre.espeseth@onninen.com
 
 
Fakta om Kesko, Byggmakker og Onninen:
 
Kesko er den femte største aktøren innen byggevarehandelssektoren i Europa, og inkluderer kjeder som Byggmakker, K-rauta, Rautia, Senukai og OMA. Selskapet opererer inne byggevarebransjen i Norge, Finland, Sverige, Estland, Latvia, Litauen, Russland og Hviterussland. Kesko omsatte i 2014 for €2,2 milliarder og har totalt omlag 9000 ansatte. I Norge er Byggmakker med sine 89 utsalgssteder og med omsetning på 6 mrd kroner en av landets ledende byggevarekjeder.
 
Onninen er blant de ledende selskapene innen produkter og tjenester knyttet til elektro- og VVS/VA produkter i Skandinavia og Baltikum. Selskapet spesialiserer seg innenfor forretningsmarkedet og har omlag 150 enheter og 3100 ansatte i Norge, Sverige, Finland, Polen, Russland og de Baltiske Landene. Selskapet omsatte i fjor for €1,5 milliarder og i Norge for 2,3 mrd NOK. Kjøpet inkluderer ikke Onninens virksomheter innenfor stål eller de russiske datterselskapene.