Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja.
HYVÄKSY
 
   

 Tiedote
11.12.2007

     

Sähkönumeroryhmä 35, Ohjaus- ja säätölaitteet, jakautuu kolmeksi

SSTL:n ylläpitämän sähkönumerointijärjestelmän ryhmittelyä on päätetty uusia toimittajien ja tukkujen edustajista muodostuvassa työryhmissä. Tämä muutos on vasta toinen järjestelmän yli 35-vuotisen historian aikana.

Ryhmä 35 Ohjaus- ja säätölaitteet jaetaan kolmeksi uudeksi tuoteryhmäksi:
- 26 Liiketunnistimet, termostaatit ja säätimet
- 27 Ajastimet, releet, tunnistimet ja teholähteet 
- 28 Kiinteistöautomaatiojärjestelmät

Helmikuusta alkaen uusia tuotteita ei enää avata ryhmään 35, vaan ainoastaan sen korvaaviin uusiin tuoteryhmiin. Ryhmässä 35 olevat tuotteet jätetään ennalleen ja poistetaan vasta niiden poistuessa markkinoilta.

Muutoksen myötä ohjaus- ja säätölaitteiden ostajien ja myyjien tulee jatkossa hakea tuotteet sekä ryhmästä 35 että uusista ryhmistä 26, 27 ja 28.

Yritysten puolestaan tulee varmistaa, että tietojärjestelmät voivat vastaanottaa 26-, 27- ja 28-alkuisia tuotekoodeja ja mahdollisiin tilastointi- ja tiliöintitoimintoihin tehdään tarvittavat muutokset. Myös tuoteluetteloihin ja websivustoihin saattaa tulla muutostarpeita.

Lisäksi kolme ryhmää saavat uuden nimen. Ryhmä 37 on jatkossa Moottorilähtökomponentit (ent. Moottorinsuojakytkimet), ryhmä 38 Taajuusmuuttajat ja pehmokäynnistimet (ent. Kelasuojakytkimet) ja ryhmä 72 AV-järjestelmät (ent. Äänentoistolaitteet).

Lisätietoja:
Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry
Sähkönumerorekisterin hoitaja Katri Huhtinen, puh. (09) 6963 721
Sähkönumerot.fi-tuotepäällikkö Peter Törnroos, puh. 044 3059 869
sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@sstl.fi