Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja.
HYVÄKSY


 

Emoyhtiö Onvest Oy:n tiedote   


                                              Tiedote 
                                              12.1.2016

 

Onvest myy Onnisen Keskolle
 
  
Onvest myy tytäryhtiönsä Onnisen Keskolle. Kesko kertoi kaupasta aiemmin tänään pörssitiedotteella.
 
”Onnisen omistus siirtyy nyt osaavalta ja perinteiseltä kotimaiselta yhtiöltä toiselle.
Yhdessä Onninen ja Kesko pystyvät luomaan jotain aivan uutta. Maailma ja markkinat
ovat jatkuvassa murroksessa ja uskon, että tällä kaupalla turvataan Onniselle hyvä tulevaisuus”, sanoo Onvest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Maarit Toivanen-Koivisto.

Onnisella on takanaan yli satavuotias historia saman perheen omistuksessa. Liikemies
Alfred Onninen perusti yhtiön Turussa vuonna 1913.

”Edustan perheyrityksen neljättä sukupolvea. Päätös Onnisen omistuksesta luopumisesta
ei ollut helppo. Meille oli tärkeätä, että uusi omistaja Kesko on osaava ja kotimainen yhtiö.
Haluan kiittää kaikkia onnislaisia hyvästä ja kovasta työstä. Onnislaisten ammattitaito tunnetaan ja sitä arvostetaan laajasti rakentamisen ammattilaisten keskuudessa”, sanoo
Maarit Toivanen-Koivisto.

Onnisen toiminta-ajatuksena on kattavien materiaali- ja tietovirtapalveluiden tarjoaminen urakoitsijoille, teollisuudelle, julkisille organisaatioille ja teknisten tuotteiden jälleenmyyjille
sekä tavarantoimittajille.
Onninen on Itämeren alueen johtavia materiaalipalvelujen tarjoajia. Suomen lisäksi yhtiö toimii Ruotsissa, Norjassa, Puolassa, Venäjällä, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Onninen työllistää runsaat 3 000 henkilöä, joista noin 1 200 Suomessa.

Onvest-konserniin kuuluu lisäksi taloteknisiä palveluita tarjoava Are. Onninen ja Are ovat toimineet erillisinä yhtiöinä, eikä kaupalla ole vaikutusta Aren toimintaan. Aressa työskentelee noin 2 700 henkilöä. Onvest on myös aktiivinen sijoittaja ja harjoittaa kiinteistötoimintaa keskittyen logistiikka-, myymälä- ja toimistokiinteistöihin.

”Onvest on sitoutunut omistaja, joka aikoo jatkossakin investoida ja työllistää Suomessa”, toteaa Maarit Toivanen-Koivisto.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän sekä kaupan muiden ehtojen täyttymistä. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2016 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Toistaiseksi Onninen ja Kesko jatkavat erillisinä ja itsenäisinä yhtiöinä, eikä tällä ole asiakkaalle näkyviä muutoksia.

Kauppaan eivät kuulu teräsliiketoiminta eikä Onnisen Venäjän yhtiö. Teräsliiketoiminnalla on vahva asema ja Onvest kehittää sitä suunnitellusti.

Lisätiedot:
Timo Alamiekkaoja, toimitusjohtaja, Onvest Oy, puh. 0204 85 5507, timo.alamiekkaoja@onvest.fi