Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja.
HYVÄKSY
 
   

 Tiedote
1.2.2008

     

Onninen rakentaa teräspalvelukeskuksen Hattulaan

Onninen rakentaa uuden teräspalvelukeskuksen Hattulaan, Merven teollisuusalueelle. Kesällä 2009 valmistuvaan uudenaikaiseen teräsvarastoon keskitetään Onnisen kaikki terästuotteet ja niihin kohdistuvat palvelut. 

Terästuotteiden myynnin merkittävä kasvu käynnisti Onnisella rakennushankkeet uudesta teräspalvelukeskuksesta. Maanrakennustyöt aloitetaan helmi-maaliskuussa ja kevään aikana alkaa varsinainen rakennustyö. Harjannostajaisia vietetään tämän vuoden loppupuolella. Alustavan aikataulun mukaan rakennus on valmis kesällä 2009 ja täydessä toiminnassa syys-lokakuussa 2009.

20 hehtaarin tontille rakennetaan sen ensimmäisessä vaiheessa lämmintä varastotilaa 9 000 m² ja kylmää varastotilaa 17 300 m². Suunnitelmien mukaan Hattulaan siirtyvät ensin Espoon Kilossa sijaitsevat rakenneterästoiminnot, jonka jälkeen vuorossa ovat Hyvinkään jakelukeskuksen erikoisteräkset.  Teräsjakelukeskuksen myötä kaikki Onnisen terästuotteet sekä niiden käsittely keskitetään Hattulaan.

- Terästuotteiden osuus Onnisen myynnistä on ollut kasvava viimeisen vuosikymmenen ajan ja kasvun odotetaan jatkuvan. Meille oli erittäin tärkeää löytää logistisesti erinomainen paikka Suomesta, johon rakentaa uudenaikainen teräspalvelukeskus ja siten kehittää asiakaspalveluamme koneenrakennus-, laitevalmistaja- ja teräsrakenneurakoitsijoille, Onnisen Teollisuus ja Infra asiakassegmenteistä vastaava johtaja Tom Grönmark kertoo.

Teräspalvelukeskus tulee varastoimaan eri terästuotteita, kuten esimerkiksi teräslevyjä, putkipalkkeja, kankiteräksiä sekä profiileja. Nimikkeiden määrä Hattulan teräspalvelukeskuksessa on noin 3 000. Onnisen palveluihin kuuluu myös teräksen käsittely, kuten sahaus, päiden työstö, pesu, pakkaus ja hiekkapuhallus sekä maalaus. Kaikkia näitä toimintoja tullaan tekemään teräspalvelukeskuksessa.

Alkuvaiheessa Onninen arvioi varaston työllistävän noin 25 logistiikkahenkilöä, joista osa tullaan rekrytoimaan Hattulasta ja sen lähiympäristöstä. Tulevaisuudessa henkilömäärän uskotaan kasvavan.


Lisätietoja: Tom Grönmark, johtaja, Onninen Oy, puh. 0204 85 5563


TIETOA ONNISESTA:
Onninen tarjoaa kattavaa materiaalipalvelua urakoitsijoille, teollisuudelle, julkisille organisaatioille ja teknisten tuotteiden jälleenmyyjille. Olemme alalla vuodesta 1913 toiminut perheyhtiö. Työllistämme Suomen, Ruotsin, Norjan, Puolan, Venäjän ja Baltian toiminnoissamme yhteensä 2984 henkilöä. Vuonna 2006 liikevaihtomme oli 1,45 miljardia euroa.