Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja.
HYVÄKSY
 

 

 

 

Tiedote
2.5.2007

Onninen ja Aker Yards allekirjoittivat sopimuksen varastointipalvelun tuottamisesta Aker Yardsin Turun telakan alueella

 
Onninen ja Aker Yards ovat allekirjoittaneet laajan sopimuksen materiaali- ja varastonhallintapalvelun ostamisesta. Sopimus sisältää telakkateollisuudessa käytettävien varastomateriaalien myynnin, varastoinnin ja jakelun sekä niihin liittyvien palveluiden tuottamisesta telakan ja sen sopimuskumppanien tarpeisiin. Palvelusopimuksella pyritään koko suomalaisen laivanrakennusverkoston tehokkuuden ja kilpailukyvyn parantamiseen.

Onnisen ja Aker Yardsin tarkoituksena on tehostaa yritysten välistä yhteistyötä koskien  laivanrakentamiseen tarkoitettujen tuotteiden käsittelyä, varastointia, toimitustapaa ja saatavuutta. Osapuolet kehittävät yhteistyössä Turun Telakalla toimivien verkostoyritysten kanssa menettelytapoja kysynnän ennustamiseen.

Aker Yardsin tuotantojohtaja Erik Skogström toteaa, että Onninen on luonteva yhteistyökumppani näin suuren hankkeen palvelun tuottajaksi. - Tavoitteenamme on ensisijaisesti edesauttaa verkostoyritysten materiaalihankintaa ja saatavuutta Turun telakalla. Yhteistyö Onnisen kanssa merkitsee uuden toimintamallin lanseerausta myös yrityksemme sisällä ja sen yhteistyökumppanien verkostossa. Tulemme säilyttämään itsellämme komponenttien ja esivalmistetuotteiden hankinnan sekä vastaavan logistiikan, kertoo Skogström.

Onnisen johtaja Tom Grönmark toteaa puolestaan, että sopimus vahvistaa Onnisen johtavaa asemaa kotimaisen teollisuuden materiaalipalvelujen tuottajana ja nyt myös telakkateollisuuden ykköskumppanina.  - Tämä sopimus on myös päänavaus uudenlaiseen yhteistyöhön, toteaa Grönmark.

Yhteistyö toteutetaan siten, että Onninen perustaa Turun telakka-alueelle Aker Yardsin tiloihin kolme toimipistettä, joissa varastoidaan laivanrakentamiseen liittyviä varastomateriaaleja sekä muita Onnisen varastovalikoimaan kuuluvia tuotteita.

Yhteistyö alkaa Aker Yardsin Turun telakalla avattavista Onnisen toimipisteistä syyskuussa 2007 ja sen on määrä toimia täydessä laajuudessaan 1. huhtikuuta 2008.

Lisätietoja:  Johtaja Tom Grönmark, Onninen Oy, puh. 0204 85 5563
Viestintäjohtaja Kai Puustinen, Onninen Oy, puh. 0204 85 5558

TIETOA AKER YARDSISTA:
Aker Yards ASA ( www.akeryards.com ) on yksi maailman johtavista risteilyalusten ja autolauttojen rakentajista. Kansainvälinen konserni kuuluu maailman suurimpiin laivanrakennusryhmiin. Tuotevalikoimaan kuuluvat matkustajalaivojen lisäksi kauppa-alukset, offshore-alukset sekä teknillisesti vaativat alukset. Aker Yardsilla on 17 telakkaa seitsemässä maassa (Brasilia, Norja, Ranska, Romania, Saksa, Suomi ja Ukraina) ja noin 20 000 työntekijää.
Aker Yardsin suomalaiset telakat sijaitsevat Turussa, Helsingissä ja Raumalla.

TIETOA ONNISESTA:
Onninen tarjoaa kattavaa materiaalipalvelua urakoitsijoille, teollisuudelle, julkisille organisaatioille ja teknisten tuotteiden jälleenmyyjille. Olemme alalla vuodesta 1913 toiminut perheyhtiö. Työllistämme Suomen, Ruotsin, Norjan, Puolan, Venäjän ja Baltian toiminnoissamme yhteensä 2984 henkilöä. Vuonna 2006 liikevaihtomme oli 1,45 miljardia euroa.

www.onninen.com