Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja.
HYVÄKSY
   

Tiedote   
28.2.2013

     

Onninen Oy – sata vuotta suomalaista perheyrittäjyyttä 

 
Helmikuun 19. päivänä tuli kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Alfred Onninen perusti vesijohtoalan urakointiliikkeen Turkuun vuonna 1913. Sadassa vuodessa Onnisesta on kasvanut saman perheen omistuksessa teknisen kaupan suuryritys, joka palvelee asiakkaita kahdeksassa maassa.
 
Perheyritystä on neljännessä polvessa johtanut vuodesta 2000 lähtien vuorineuvos
Maarit Toivanen-Koivisto, joka jatkaa isänsä Erik J. Toivasen, äidinisänsä Martti Aurialan ja äitinsä isoisän Alfred Onnisen työtä.
 
– Hyvät suhteet niin asiakkaisiin kuin tavarantoimittajiin ovat Onnisen menestyksen ja pitkän iän avaintekijöitä. Parikymmentä vuotta sitten käyttöön otettu ajatus ”Yksin ei voi menestyä” on entistäkin ajankohtaisempi. Juhlavuonna 2013 meillä on menossa voimakas kehittämisen ja uudistumisen vaihe. Pyrimme parantamaan asiakaspalveluamme sekä rakentamaan tiiviimpää ja pitkäjänteisempää yhteistyötä tavarantoimittajakumppaniemme kanssa, toimitusjohtaja Timo Mänty sanoo.
 
Asennustoiminnasta tukkukaupan kansainväliseksi konserniksi
 
Turussa alkanut asennustoiminta laajeni vuonna 1927 Helsinkiin, josta tuli tuolloin perustetun Vesijohtoliike Onninen O.Y:n pääpaikka. 1920-luvulla yhtiö aloitti tukkutoiminnan, joka kasvoi jo 1930-luvulla liikevaihdoltaan suuremmaksi kuin asennustoiminta.
 
1960-luvulla toiminta laajeni koko maahan, ja myös ilmastointialalle. 1970-luvulla Onninen aloitti sähköalan tukkukaupan ja urakoinnin. Ensimmäinen itsepalveluperiaatteella toimiva myymälä avattiin vuonna 1983 Hämeenlinnaan.
 
Onnisen kansainvälistyminen alkoi 1990-luvulla projektiviennillä, mistä toiminta laajeni omia toimipisteitä perustamalla ja yritysostoin Baltian maihin, Venäjälle, Puolaan, Ruotsiin ja Norjaan. 2000-luvulle Onninen siirtyi asiakkaidensa materiaalihuollon kokonaislogistiikkaa tarjoavana ja laajasti Itämeren alueella toimivana yrityksenä. Vuonna 2002 jo yli puolet Onninen-konsernin yli miljardin euron liikevaihdosta tuli kotimaan ulkopuolella tapahtuvasta toiminnasta, ja yli puolet onnislaisista työskenteli muualla kuin Suomessa.
 
Lähellä asiakasta kohti uutta vuosisataa
 
Vuonna 2013 Onninen on kattavan, 135 toimipaikan verkostonsa ansiosta lähellä asiakkaitaan kaikissa toimintamaissaan, paikalliset tarpeet huomioiden.
 
– Monissa tapauksissa markkina ei ole globaali tai edes kansallinen vaan paikallinen, peräti paikkakuntakohtainen. Otamme sen huomioon palveluissamme ja tuotevalikoimissamme, Onninen Suomen maajohtaja Martti Forss toteaa.
 
 
 

LISÄTIETOJA:
konsernin viestintäpäällikkö Reetta Hiltunen, reetta.hiltunen@onninen.com,
puh. 040 520 9381
 

 
 
TIETOA 100-VUOTIAASTA ONNISESTA:
Onninen tarjoaa kattavia materiaali- ja tietovirtapalveluja urakoitsijoille, teollisuudelle, julkisille organisaatioille ja teknisten tuotteiden jälleenmyyjille sekä tavarantoimittajille. Olemme alalla vuodesta 1913 toiminut perheyhtiö. Työllistämme Suomen, Ruotsin, Norjan, Puolan, Venäjän ja Baltian toiminnoissamme yhteensä 2 800 henkilöä. Vuonna 2012 liikevaihtomme oli 1,6 miljardia euroa.
www.onninen.com