Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja.
HYVÄKSY

Tiedote 
  16.4.2014

Onniselle myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä Suomessa työllistävästä palvelusta

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Onninen Oy:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Vuodesta 1913 toiminut kotimainen perheyhtiö työllistää Suomessa noin 1 200 henkilöä.

Avainlippu voidaan myöntää Suomessa tuotetulle palvelulle tai valmistetulle tuotteelle. Kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia omakustannusarvosta, jossa otetaan huomioon palveluun liittyvät kustannukset, kuten henkilöstökustannukset, alihankinnat ja materiaalihankinnat. Lisäksi yrityksellä on oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

– Avainlippu sopii hyvin kuvaamaan yrityksemme pitkää historiaa suomalaisessa yhteiskunnassa, kotimaista perheyrittäjyyttä ja suomalaisen työn merkitystä. Suomalaisuus yhdistetään laatuun, luotettavuuteen ja turvallisuuteen. Näitä asioita pidämme myös itse tärkeinä, Onninen Oy:n hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto sanoo.

Avainlippu-merkki tunnetaan varsin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tuoreimman, 2014 toteutetun tutkimuksen mukaan 88 prosenttia suomalaisista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Vastaajista suurin osa (58 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin merkittävästi.

Avainlipun Brand Managerina Suomalaisen Työn Liitossa työskentelevä Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen tuotteen ja palvelun hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

– Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, ympäristöystävällisyydestä sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista kuluttajille ja asiakkaille, Reetta Mentu kertoo.


LISÄTIETOJA:
Jukka Aro, markkinointijohtaja, Onninen Oy, puh. 040 838 6034, jukka.aro@onninen.com
Reetta Mentu, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, puh. 050 385 5476, reetta.mentu@avainlippu.fi
 
 
Onninen tarjoaa kattavia materiaali- ja tietovirtapalveluja urakoitsijoille, teollisuudelle, julkisille organisaatioille ja teknisten tuotteiden jälleenmyyjille sekä tavarantoimittajille. Olemme alalla vuodesta 1913 toiminut suomalainen perheyhtiö. Työllistämme Suomen, Ruotsin, Norjan, Puolan, Venäjän ja Baltian toiminnoissamme yhteensä 2 900 henkilöä. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli 1,5 miljardia euroa.
www.onninen.fi

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 2 400 yritys- tai yhteisöjäsentä. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 %, keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on noin 80 %. Huhtikuussa 2014 Avainlipun käyttöoikeus oli yhteensä 3 002 tuotteella, tuoteryhmällä tai palvelulla. www.avainlippu.fi