Onninen-lehti 3-2018

  Itsenäisiä robottikoptereita voidaan käyttää myös esimerkiksi säätilan ja 
  ilmanlaadun seurantaan.    
 

Robottikopterit valvovat itsenäisesti 

Lentävät robottikopterit eli dronet ovat saavuttamassa maailmanlaajuista jalansijaa esimerkiksi vartioinnissa ja palovalvonnassa sekä kuriiripalveluissa. 

Suomalaisen Rumble Toolsin kehittämä robottikoptereiden telakointiasema mahdollistaa dronejen itsenäisen toiminnan. Onninen on osallistunut kumppanina Schneider Electricin teknologiaa hyödyntävissä telakointiasemissa tarvittavien tuotteiden määrittelyyn ja valintaan sekä logistiikkaan.
Onninen toimittaa Rumble Toolsille sähköteknisiä tuotteita, kuten muun muassa servomoottoreita ja PLC:tä (Programmable Logic Controller) eli automaatioprosessien ohjaukseen tarvittavaa ohjelmoitavaa logiikkaa.
Rumble Toolsin kehittämä ratkaisu kulkee nimellä Automated Industrial Drone Platform (AID-Platform), ja se mahdollistaa robottikoptereiden itsenäisen toiminnan muun muassa vaihtamalla akun automaattisesti sekä purkamalla kerätyn datan lennon ajalta.

Rumble Toolsin ensimmäinen robottikoptereiden telakointiasema otettiin käyttöön Stora Enson Imatran tehtailla, missä Firefighter-robottilennokki valvoo tehdasalueen paloturvallisuutta.
 
Ratkaisujen löytämistä ja tuoteosaamista
 
Onninen on panostanut muutaman vuoden ajan teollisuuden sähkötuote-
ja laiterakentajamyyntiin ja siihen liittyvään hankintaan. Teollisuuden sähköteknisissä tuotteissa on rakennettu kumppanuutta Schneider Electricin kanssa.
 
Schneider Electricin Suomen, Ruotsin ja Baltian markkinointijohtaja Tuomas Korhonen näkee kumppanuudessa paljon potentiaalia, jonka avulla suomalaisia teknologia-alan startuppeja on mahdollista siivittää hyvälle kasvu-uralle. Toimintaansa aloittelevien yritysten tavoittaminen onnistuu parhaiten paikallisesti ja lähellä asiakasta. Onnisen kanssa tehtävän yhteistyön avulla Schneider pystyy tuomaan globaalin osaamisensa sekä testatut huipputuotteet yhä useamman toimijan ulottuville.
 
– Ajallisesti tällaiset automaatiohankkeet kestävät puolesta vuodesta vuoteen. Onnisen ja Schneiderin ratkaisumallissa tämä aika on mahdollista lyhentää parhaimmillaan muutamaan kuukauteen, Korhonen täydentää.
 
– Onnisen vahvuutena on kattava tuote- ja palveluvalikoima sekä toimitusvalmius, joka on tärkeää sekä Rumble Toolsille että muille teollisuusasiakkaillemme. Esimerkiksi Rumble Toolsille on rakennettu oma puskurivarasto, mistä löytyy heti muutamaan telakointiasemaan tarvittavat tavarat. Lisäarvo syntyy myös ratkaisujen etsimisestä ja tuoteosaamisesta, mitä Schneider siirtää meille kumppanuuden kautta, kertoo Onnisen teollisuusmyynnin myyntipäällikkö Pasi Tolvanen.
 
Yksittäisistä tuotteista kokonaisvaltaisiin ratkaisuihin
 
Onninen jatkaa panostamista automaatioasiakkaiden palveluun ja tarpeiden ymmärtämiseen niin, että myyjä pystyy tarjoamaan kokonaisvaltaisempia ratkaisuja asiakkaiden liiketoiminnan kehittämiseen.
 
Onnisen ja Schneiderin kumppanuuden ansiosta asiakkaalla on mahdollisuus saada hankkimistaan tuotteista ja ratkaisuista paras hyöty irti. Yhteistyöstä hyötyvät kaikki osapuolet, ja onnistumiset kannustavat eteenpäin.
 
– Oli mahtava fiilis, kun Rumble Tools sai implementoitua kehittämänsä telakointiaseman Stora Enson Imatran tehtaille. Projektista oli ollut paljon puhetta, mutta vasta ratkaisun kaupallistamisen kautta Rumble Tools alkoi saada kunnolla julkisuutta, sanoo Schneider Electricin Suomen markkinointijohtaja Sirpa Ikola.
 
– Olemme tukkukauppa, mutta haluamme ottaa suurempaa roolia myös asiantuntijana, joka pystyy asiakkaan tarpeiden perusteella määrittelemään sekä myymään oikeat tuotteet, summaa Onnisen Tolvanen.

 
Teksti: Ari Rytsy 
Kuva: Mikko Nikkinen