31 mars 2010

Försäljningschef  VVS
med placering i Linköping eller Örebro


Onninen erbjuder grossist-, logistik- och distributionstjänster inom belysning, eldistribution, gas, industri, kyla & AC, telekom, transmission, VA och VVS. Våra kunder representeras främst av entreprenörer och installatörer, industriföretag, energibolag samt återförsäljare. I Sverige har företaget ca 300 anställda på ett 15-tal orter runt om i landet och omsättningen 2009 uppgick till drygt 2 miljarder kronor. Onninen AB är ett helägt dotterbolag till Onninen OY. Koncernen bedriver verksamhet i 9 länder i Östersjöområdet.

Drivs du av resultat och är redo för en utmaning?
Då söker vi dig!

Som försäljningschef i Linköping och Örebro, Mitt-området, har du det övergripande ansvaret för säljverksamheten, som riktar sig till entreprenörer och installatörer inom VVS.

Din huvuduppgift som säljchef blir att:

  • ansvara för planering, genomförande och uppföljning av planer och aktiviteter, inom det egna säljdistriktet. 
  • leda den lokala säljkåren inom ditt område, för vilka du även har det operativa personalansvaret för, idag 14 medarbetare.
  • ansvara för budget, resultat och övriga mål.
  • utveckla och säkerställa Onninens ställning inom segmentet i Mitt-området avseende kundnytta och lönsamhet.
  • se till att företaget stärker och vidareutvecklar sina erbjudanden av produkter och tjänster i ditt distrikt.
  • arbeta med omvärldsbevakning avseende kundbehov, konkurrenter och övriga intressenter.
  • identifiera och implementera, utveckla och följa upp nya kunder och kundgrupper.

Vi söker dig med gedigen och relevant erfarenhet inom marknadsföring och försäljning. du skall ha lämplig utbildning, minst eftergymnasial, samt lång erfarenhet av sälj- och affärsutveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet från VVS-branschen.

För att lyckas i rollen som säljchef måste du vara en drivande entreprenör med förmågan, intresset och viljan att leda dina medarbetare mot målet. En viktig del av rollen är att vara chef, ledare och coach därav viktigt med dokumenterade ledarerfarenheter. Onninen är en internationell koncern och du bör därför ha goda kunskaper i engelska.

Vårt erbjudande är att du får en nyckelroll hos oss. Du får en möjlighet att som ledare utveckla vår verksamhet och säljprocesser samt tillsammans med medarbetarna bli ett ännu framgångsrikare team. Våra värderingar: Affärsmannaskap, arbeta tillsammans, respekt för individen och ständiga förbättringar är våra ledord i vårt dagliga arbete! 

För oss på Onninen är det viktigast att hitta personer med rätt kompetens och personliga egenskaper för varje tjänst. Därför välkomnar vi alla sökande som uppfyller våra krav oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund.

Har du frågor kontakta gärna Peter Isaksson, vd Onninen AB på 08-79934 42.
Ansökan: Ditt intresse för befattningen anmäler Du senast den 20 april 2010 via mail till ansokan@onninen.se  Märk ansökan med ”Säljchef Mitt”.