18 april 2017

 

Onninen och K-Rauta öppnar i gemensam fastighet

 
 
18 April öppnar Onninen och K-Rauta för första gången butiker i gemensam fastighet. Beslutet att finnas i gemensam fastighet togs i December 2016 och sedan dess har arbetet med flytten pågått och förväntas vara klar inom kort, men vi öppnar för kunder den 18 April. Det är vår första så kallade samlokation i Sverige.
 
Två butiker i samma fastighet

- Onninen och K-Rauta har ett produktsortiment som matchar varandra, vilket gynnar kunder på proffssidan. Nu kan vi erbjuda ett bredare sortiment för våra proffskunder och är övertygade om att det ger en bättre kundupplevelse. Detta innebär att vi kan utöka vår höga service nivå till kunder på plats, där professionella kunder erbjuds produkter och service från Onninen såsom att K-rautas Pro Center finns tillgänglig. Detta är ett led från de förändringar vi tidigare gjort inom affärsområdet Contractors-VVS, säger Jacob Lienhart tf B2B-Direktör ansvarig för Onninen.
 
När Kesko förvärvade Onninen var det i ambition med att ta fram ett nytt helhetserbjudande bestående av produkter och tjänster inom byggnation, el- och VVS.
 
- Satsningen innebär att vi kan serva både proffskunder såsom konsumenter från samma enhet, det är ett av våra projekt för att hitta synergier genom att arbeta tillsammans. Jönköping är vårt första projekt där Onninen och K-Rauta kommer att erbjuda produkter och service från samma enhet men med egna varumärken och med egna ingångar för våra olika kundgrupper. Vi kommer vara lyhörda gentemot våra kunders önskemål och krav i denna förändring för att ta med oss det i vårt framtida arbete med samlokationer, säger Yvonne Magnusson, VD på Onninen och K-Rauta.
 
Vidare information om samlokationer kommer framledes.
 
För frågor och mer information kontakta:
Ann-Helen Andersson, HR- och kommunikationsdirektör, K Group bygg och teknisk handel, Sverige
08-799 34 26, ann-helen.andersson@onninen.com
 
K-Rauta Sverige
K-rauta har i dag 19 byggvaruhus i Sverige, från Malmö i söder till Umeå i norr. Med våra rötter i ett land med ett klimat som ställer höga krav så vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Oavsett om det gäller hemmet, trädgården, byggplatsen eller entreprenaden så kan du lita på en partner som lever efter att förtroende byggs på sikt. I Sverige har vi ca 900 medarbetare.
 
Onninen Sverige
Onninen erbjuder heltäckande material- och informationsflödeslösningar till entreprenörer, industrin, offentliga organisationer och återförsäljare av tekniska produkter samt leverantörer. I Sverige har vi ca 350 anställda och finns på 17 orter från Luleå i norr till Helsingborg i Söder.
 
K Group bygg- och teknisk handel
Kesko och K Retailers bildar tillsammans K Group, den tredje största detaljhandelskedjan i norra Europa. K Groups bygg- och teknisk handel har ett omfattande utbud av produkter till alla våra kunder i olika kundsegment – från grundbyggnation till inredning och från VVS, VA till högspänningsföretag. Försäljningen sker genom olika kanaler såsom ett omfattande butiksnätverk i norra Europa, webbshop och digitala tjänster. K Group är den femte största aktören inom bygg- och teknisk handel i Europa. Våra kunder får service genom Onninen, K-rauta, Byggmakker, Senukai, OMA och Rautakesko B2B Service. Tillsammans med K-handlare har vi över 18 000 anställda och 2016 uppgick pro forma till 4,4 miljarder euro. Vi verkar i Finland, Norge, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Ryssland och Vitryssland. www.kesko.fi/en