2 januari 2017
 

Nya regioner på Onninen AB

 
För att skapa en solid grund för och för att kunna möjliggöra tillväxt och förbättrad service för framtiden till de professionella kunderna gör Onninen AB förändringar inom affärsområdet Contractors-VVS.

Organisationsmässigt innebär förändringen att Onninen slår ihop säljteamen med butikerna och därmed skapar 4 regioner som leds av Regionchefer. Det koordinerade ansvaret för butiken kommer skötas, av Regionchef utsedd samordnare på respektive ort.

Region Syd, Tommy Bengtsson: Halmstad, Kristianstad, Växjö, Helsingborg, Göteborg (Marieholm, Mölndal), Jönköping
Region Stockholm, Stefan Pageryd: Stockholm, Uppsala (Pageryd är också fortsatt ansvarig för B2B inom K-rauta). Inom Region Stockholm kommer Niklas Franzén vara behjälplig med att koordinera säljstyrning.
Region Mitt, Jan Kahlin: Örebro, Eskilstuna, Linköping, Västerås
Region Norr, Lars Edström: Luleå, Umeå, Sundsvall, Ö-vik

I och med denna förändring lägger Onninen ner tre Expressbutiker, Lund, Motala och Jönköping. Vi hoppas kunna ge vår service genom de Expressbutiker vi har närmast samt genom vår inne-/utesäljare, leveranser sker fortsatt från vårt distributionscenter i Örebro. Motala butiken är stängd, och kunder hänvisas till butiken i Linköping. Lund stängde butiken vid årsskiftet, och kunder hänvisas till butiken i Helsingborg. I Jönköping flyttar vi vår butik till K-rauta och kommer därifrån fortsatt ge hög servicenivå till våra kunder. Vi fortsätter bearbeta den lokala marknaden genom våra professionella säljare.

Med denna omorganisation har vi också valt att koncentrera KAM-organisationen till Stockholm och Växjö.

I linje med vår strategi stärker vi upp vår E-com services för att möjliggöra utveckling av vår OnnShop och andra digitala kanaler. ”Oavsett vilken kontakt kunden väljer att ta med Onninen såsom butik, inne-/utesälj eller digital kanal ska vi fortsätta ge samma höga service till våra professionella kunder som innan. ” säger Lars Edström, tf Segmentschef Contractors.

Onninen kommer tillsammans med K-rauta framledes att jobba med hur vi kan ge den bästa servicen  till våra kunder och hur vi kan utveckla försäljningen- Onninen genom att fokusera på våra professionella kunder.
 
Mer information om Onninens butiker hittar du på www.onninen.se

Kontaktuppgifter:

Ann-Helén Andersson
Telefon nr: 08-799 34 26
ann-helen.andersson@onninen.com
 
Jacob Lienhart
Telefon nr: 08-799 34 34
jacob.lienhart@onninen.com