Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja.
HYVÄKSY

Tiedote 
     25.10.2017

K-ryhmän Rakentamisen ja talotekniikan toimialan organisaatiota uudistetaan 
 

K-RYHMÄ LEHDISTÖTIEDOTE 25.10.2017 KLO 09.30
 
K-ryhmä on rakentamisen ja talotekniikan kaupassa Suomen markkinajohtaja ja johtava toimija Pohjois-Euroopassa. Uudella organisaatiolla tavoitellaan kannattavuuden ja kansainvälisen kasvun vahvistamista.
 
Uudessa organisaatiossa myynnistä ja tuloksesta vastaavien maaorganisaatioiden johto raportoi suoraan toimialajohtajalle. Myös Suomeen muodostetaan erillinen, tulosvastuinen maaorganisaatio. Maaorganisaatioita tuetaan yhteisillä toiminnoilla, joiden keskiössä ovat asiakkuuksiin perustuvat yritys- ja kuluttaja-asiakasliiketoiminnat sekä tavarakaupan organisaatio, jolla parannetaan toimialan hankinnan tehokkuutta ja kilpailukykyä.
 
Timo Pesonen on nimitetty Suomen maajohtajaksi, muina maajohtajina jatkavat Knut Strand Jacobsen, Norja, Yvonne Magnusson, Ruotsi, Endre Espeseth, Puola ja Artem Taraev, Venäjä.
 
Toimialan yhteisissä toiminnoissa Tommi Kasurinen on nimitetty taloudesta ja strategiasta vastaavaksi johtajaksi, Timo Heimo verkkokaupasta, digitaalisista palveluista ja ICT:stä vastaavaksi johtajaksi ja Petteri Niemi tavarakaupan ohella toimitusketjun ohjauksesta ja logistiikasta vastaavaksi johtajaksi. Vastuualueistaan vastaavina johtajina jatkavat
Mikko Pasanen, yritysasiakasliiketoiminta, Virpi Viinikainen, kuluttaja-asiakasliiketoiminta, Jonna Nummela, markkinointi ja viestintä sekä Jennie Stenbom, ihmiset ja kulttuuri, HR.
 
Yllä mainitut henkilöt kuuluvat rakentamisen ja talotekniikan toimialan johtoryhmään ja raportoivat Keskon varatoimitusjohtaja, rakentamisen ja talotekniikan toimialajohtaja
Terho Kalliokoskelle.
 
Lisäksi toimialajohtaja Terho Kalliokoski jatkaa Kesko Senukain hallituksen puheenjohtajana ja Kesko Senukain toimitusjohtaja Arturas Rakauskas raportoi hänelle.
 
Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Jessica Diktonius, K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa,
040 709 9176, jessica.diktonius@kesko.fi

Kesko Oyj
 
 
JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi
 
Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on yli 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 30 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys
(The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World).
www.kesko.fi